Leave Your Message
Главните апликации и карактеристики на конзолните контролни кутии

Вести од компанијата

Главните апликации и карактеристики на конзолните контролни кутии

2024-02-22

Конзолната контролна кутија е вообичаена опрема во областа на контролата на индустриската автоматизација, која главно се користи за инсталирање и заштита на различни електрични и електронски компоненти, како и системи за контрола. Неговата главна структура обично вклучува една или повеќе конзоли и монтажни панели, каде што конзолите се користат за поддршка и фиксирање на кутијата, овозможувајќи ѝ флексибилно да се прошири до производната линија, механичката опрема или други позиции кои бараат оперативна контрола; Панелот за инсталација обезбедува простор за инсталирање на различни копчиња за прекинувачи, индикаторски светла, екрани на допир, PLC и други уреди.


Карактеристиките на конзолната контролна кутија вклучуваат:


Структурата е стабилна, со добра отпорност на удар и сеизмичка отпорност и може да се прилагоди на сложени работни средини.


Висока флексибилност, можност за прилагодување на аглите и височините според реалните потреби, олеснувајќи го работењето и одржувањето.


Нивото на заштита е релативно високо и генерално има функции како што се отпорни на прав, водоотпорни и антикорозивни, што обезбедува нормално функционирање на внатрешните компоненти.


Изработени од висококвалитетни материјали како лиен алуминиум, нерѓосувачки челик итн., за да се обезбеди нивната издржливост и безбедност.


Широко се користи во полиња како што се склопувачки линии за фабричка автоматизација, контрола на роботи, CNC машински алати, пристанишни машини и опрема за подигнување.


Главните апликации и карактеристики на конзолните контролни кутии.jpg